Ez a Földközi-tenger egyik leghangulatosabb helye, ahová világsztárok is járnak

Az köztudott, hogy a brit énekes-dalszerző, Sting szerelmes Olaszországba. A híresség évek óta egy gyönyörű ház birtokosa Toszkánában, a Chianti-dombságon, ahol bort, mézet és extra szűz olívaolajat is gyárt, és ahol nemrégiben egy pizzériát is megnyitott az Il Palagio nevű birtokán. Most egy rövid nyaralást iktatott be Positano, Capri és az Amalfi-part között a Li Galli-szigeteken, ahol nem rejtette véka alá a jelenlétét. Nézzék, milyen lenyűgöző a táj!

Egy klub közönsége előtt lépett fel, egy mini élőkoncerten, ahol két helyi zenész kíséretében elénekelte a jelenlévőknek az "Englishman New York-ban" című dalt. Sting nem véletlenül választotta ezt az üdülőhelyet: színészek és táncosok otthona a lenyűgöző Li Galli-szigetcsoport, amely a Földközi-tenger egyik leghangulatosabb helye. A szigetcsoport legnagyobb szigete, a Gallo Lungo delfin alakú sziluettje – amely a Caprit és Positanót elválasztó vizek között jelenik meg – olyan, mintha a térképen egy kék vászonra festették volna.

Kilátás a szgetvilágraForrás: IlSistemone/Wikipedia

A La Rotonda és a La Castelluccia szigetekkel együtt a Tirrén-tenger e három ékszere a Punta Campanella védett tengeri terület felbecsülhetetlen gyöngyszemét képviseli. Ez a mesés partszakasz öblöket, és festői kis falvakat kínál. Csónakba pattanva pedig a közeli Sorrento, Amalfi, Positano és Ravello kihagyhatatlan – írja a siviaggia.it

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek