Egymást érik a medvejelentések Nógrádban

A nool.hu cikke szerint több új bejelentés is érkezett, miszerint egy anyamedvét véltek látni az északi megyében, ezúttal két boccsal együtt. A lap a Nógrád megyei medvefigyelő közösségi oldalra hivatkozik, mely szerint ismét medvét véltek látni Karancsságon, Etesen és Karancsalján is.

Ha medvével találkoznánk, ne nézzünk a szemébe, mert az agressziót válthat ki belőle - illusztrációForrás: Ellen26/Pixabay

A közösségi oldal szerint nem tudtak képet csinálni és nyom sincs a száraz idő miatt , de az elmúlt 2 hétben mind három településről jönnek a bejelentések és mind egybehangzó. Mint írják, nem állítják, hogy van medve, de mindenkit óvatosságra és a szabályok betartására kérnek az érintett területen.

Az újság szerint Bátonyterenye környékén már folyamatossá váltak a medveészlelések, de korábban egy Nógrád megyei víztározónál horgászok láttak medvét, pár hete pedig újabb medvenyomokra bukkantak Diósjenőn és a megyehatáron is. Előtte pedig egy anyamedvét és bocsát vélték látni Alsópetény határában, a Prónay-kilátó környékén.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy az anyamedvék különösen veszélyesek lehetnek, mert fokozottan védik a bocsaikat minden valós vagy vélt veszélytől.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek