Szellem medve támadt a török vulkánra igyekvő turistákra

Hét ukrán turistát ijesztett halálra egy albínó medve Törökországban, amikor az Ararát-hegyet mászták meg. Az öt férfiból és két nőből álló csoport éppen Törökország legmagasabb vulkáni csúcsának indultak neki, amikor két – egy barna és egy fehér  – medve bukkant fel előttük. Míg a barna medve elmenekült, a fehér medve – egy ritka albínó medve, a Kermode-baribál, amelyet „szellem medvének" is neveznek – rájuk ijesztett.

Az Ararát kétcsúcsú vulkán Törökország és Örményország határának közelében fekszik és 5000 méterre nyúlnak a csúcsaiForrás: MEDIACRAT/Wikipedia

A medve kijött a sziklák mögül és ordított, miközben a sikoltozó hegymászók felé rohant, mielőtt az utolsó pillanatban letért előlük. A 31 éves túravezető, Saffet Akkus elmondta: „Másodpercekig tartott, amíg a medve felénk rohant, hogy megtámadjon minket, és közben hallottuk a hangját. Olyan fehér medve volt, mint egy jegesmedve. A mai napig soha nem láttam medvét az Ararát-hegyen. Hatalmas volt. Amikor mindannyian egyszerre kezdtünk sikítani, a medve irányt váltott és eltűnt. Nagyon szerencsésnek éreztük magunkat" – mesélte, hozzátéve, hogy ezt a nem túl jó élményt soha nem fogják elfelejteni – írja a Mirror.

Kermode-baribál tényleg nagyon hasonlít a jegesmedvére - illlusztrációForrás: Maximilian Helm/Wikipedia

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek