A függetlenség napja kicsit másképp: rémült strandolók menekültek a felrobbant tűzijátékok miatt

Az Egyesült Államok legnagyobb ünnepét tartották tegnap: minden év július 4-én a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését ünneplik, melyben az ország kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától. Ilyenkor piknikekkel, felvonulásokkal, grill-partikkal, baseball mérkőzésekkel, és este természetsen tűzijátékokkal ünnepelnek. Tegnap az ország legtöbb részén rendben lezajlottak az események, kivéve Ocean City-ben.

Az Empire State Building épületét is tűzijátékkal világíották be, amiket a 72., a 86. és a 103. emeletekről indítottak elForrás: AFP/Timothy A. Clary

A marylandi tengerparton még a délelőtt folyamán heves tűzijáték-robbanás történt. Emiatt rémült napfürdőzők voltak kénytelenek menekülni. Az idő előtti tűzijáték nem sokkal délelőtt 11 óra után következett be, miközben egy tűzijáték-társaság alkalmazottai a város éves esti ünnepségre készülődött – közölték a hatóságok. Néhány dolgozó könnyebb sérüléseket szenvedett, bár nem voltak hajlandók kórházba menni – áll az Ocean City Tűzoltóság közleményében. A parton és a sétányon senki sem sérült meg a katasztrófában, ezek egy részét videóra is rögzítették. Íme, az egyik felvétel a helyszínről!

Richie Bowers tűzoltóparancsnok nyilatkozata szerint azt is vizsgálják, hogy nem történt-e szándékos robbantás. Hozzátette, hogy többen is megsérülhettek volna, ha a reggeli órákban nem hoztak volna létre egy „biztonsági zónát" az indítási terület körül. „Mielőtt a tűzijátékokat kiraknák a járműről, a tűzoltók egy biztonsági zónát állítanak fel a tűzijáték körül, és különleges biztonsági protokollokat hoznak. Éppen ez a zóna és a biztonsági protokollok akadályozták meg mások sérülését " – mondta Bowers. A tűzijátékot 21: 30-ra tervezték elindítani, amit az eset után természetesen töröltek – írja a nypost.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek