Íme, a legbizarrabb tárgyak, amiket a világ legnagyobb repterein lefoglaltak

Bár az elmúlt években a repülős utazások száma igazán visszaszorult, az utazók ennek ellenére is sok furcsa dolgot próbáltak felcsempészni a repülőkre, legalábbis ez derül ki az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Igazgatóságának (TSA) "legjobb fogásokat" tartalmazó listájáról, mely olyan, a szokatlantól az egészen veszélyesig terjedő skálán található tárgyakat sorol fel, amelyeket 2021-ben a poggyászellenőrzések során foglaltak le.

De frissített listánk, már nem csak az amerikai repterek bizarr dolgait mutatja be: csontvázak, emberi szervek és élő galambok hátán Németország, Ausztrália, Ausztria és Egyiptom reptereire is ellátogatunk.

A kép illusztrációForrás: FrameStockFootages/shutterstock.com

Az egyik kiemelkedő fogás az amerikai listán egy óriási láncfűrész volt, amit New Orleans repterén próbáltak felvinni a repülőre. Szintén nem várt fogásnak bizonyult egy metanfetaminnal töltött burrito Texas-ban, egy megtermett machete Washington repterén, egy flakon floridai medveriasztó spray és egy otromba bortartó, amit bizony két hosszú csövű pisztolyból készítettek - derült ki a Fox5ny.com összefoglalójából.

Illegális tárgyakat becsempészni más országokba, vagy éppen ki vinni onnan nem csak az amerikaiak tudnak. A vám- vagy határellenőrzési tisztviselők szerint ez már szinte egy játék, hiszen már nem csak a táskába, bőröndbe kerülnek bele a furcsábbnál furcsább tárgyak és élőlények, hanem lábra szíjazva, póthasként, dunsztos üvegbe pakolva és még szarkofágban is. A kreatív módszereknek nincs határa. Hoztunk is egy-két nagyon bizarr esetet:

Ez a londoni eset 2007-ben történt. A Stansted repülőtéren nem más került elő egy utas bőröndjéből, mint egy befőttesüveg, tele szemgolyókkal. Amint később kiderült, a lefoglalt üvegben összesen 10 darab emberi szemgolyót találtak.

Nagyra nőtt plüsstigris

A lefoglalás helyszíne Irán. 2010-ben a vámtisztviselők először plüsstigrisnek nézték a ruhák közé fektetett állatkölyköt, de aztán gyorsan rá kellett jönniük, hogy bizony egy benyugtatózott állat aludt a felnyitott bőröndben

A kölyköt Thaiföldről csempészték be azzal a szándékkal, hogy házi kedvencként tartsák. Szerencsére az állat megmenekült, és áthelyezték egy bangkoki vadvédelmi központba.

A nyereségvágynak nincs határa

Az eset Egyiptomban, a Kairói Nemzetközi Repülőtéren történt. Az országban csemegeként tartják számon a tehénagyat, és meglehetősen magas áron adják el a lelkes vásárlóknak. 2012-ben három férfit fogtak el a reptéren, akik csaknem 200 kilogramm tehénagyat kíséreltek meg Kairóba csempészni, azzal a céllal, hogy szerveket csaknem hatszor annyiért adják majd el, amennyiért Szudánban hozzájutottak.

Zombik pedig léteznek, és repülőn utaznak

Képzeljük el, hogy éppen az Atlantai Nemzetközi Repülőtéren járunk, és becsekkoláskor a sorban előttünk éppen egy rothadó emberi tetemet tolnak be az átvilágító alá.

Persze később kiderült, hogy a test egy replika, méghozzá egy filmes relikvia A texasi láncfűrészes mészárlás 2. című filmből, de azért mégsem volt guszta látvány. Az ellenőrzések után folytathatta az útját a boldog tulajdonossal. Az eset 2016-ban történt.

Galambok a gatyában

Ausztráliában történt az eset, miszerint 2009-ben egy féfi úgy utazott el Dubaiból Melbourne városába, hogy a vádliaira fel volt kötözve két élő, újságpapírba csomagolt galamb. A képen úgy tűnik a madarakat nem érdekelte különösképpen a furcsa utazás, de az nem derült ki, hogy miért akarta a férfi kicsempészni őket az országból.

Forrás: www.webjet.com.au

Címlapkép forrása: Shutterstock.com / Frame Stock Footage

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek