A járvány kitörése óta először lesz járható az inkák Machu Picchuhoz vezető ösvénye

Azok az utazók, akik abban reménykednek, hogy még ebben az évben túrázhatnak a perui Inca ösvényen, azok örülhetnek, mert megérkeztek az engedélyek, hogy újra megnyissák előttük az útvonalakat. Ugyanakkor a jelentkezőknek nagyon gyorsan kell cselekedniük, mivel idén csak fele annyi turistát fogadnak, mint korábban. 

Idén csak fele annyi szerencsés juthat el ide, mint a járvány kitörése előttForrás: moonykim/Pixabay

A klasszikus Inca Trail, amely csak szervezett túrákon keresztül érhető el, július 15-től fogadja a látogatókat. Ekkortól tudnak 4-5 napos engedélyeket kiadni az utazási irodákban az 1-3. számú útvonalakra, amelyek köderdőkön és hegyszorosokon vezetik át a túrázókat, hogy elérjék Machu Picchu 550 éves fellegvárát.

Az új szabályok szerint, a kötelező biztonsági óvintézkedések betartásával az Inca Trail tehát 50 százalékos, csökkentett kapacitással nyit a 2021-es szezonban.

Maritza Chacanta, az Intrepid Travel üzemeltetési igazgatóhelyettese elmondta, sok változásra számíthatnak a túrázók ebben az évben, ideértve többek között a gyalogos csoportok csökkent kapacitását, a testhőmérséklet-mérést, a sátrak és felszerelések tisztítási protokolljait, valamint a maszkok viselését.

Peru határai nyitottak a turisták számára, a karanténkötelezettség csak a Dél-Afrikából, Indiából és Brazíliából érkező turistákra vonatkozik. Jelenleg Peruba utazva nyilatkozatot kell kitölteni, és negatív PCR- vagy antigénteszt-eredményt kell bemutatni – még annak is, aki be van oltva – mielőtt felszállna a repülőgépre, vagy igazolnia kell, hogy túlesett a fertőzésen. Az intézkedések a 12 év feletti utazókra vonatkoznak.

Ugyanakkor Peruban a világon a legmagasabb a COVID-19-es halálesetek száma, így szigorú COVID-intézkedéseket kellett bevezetniük a vírus visszaszorítására. Kijárási tilalom van érvényben országszerte, pl. Urubamba tartományban, ahol a Machu Picchu is van, a kijárási tilalom 22 óra és 4 óra között tart – írja a lonelyplanet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek