Új bringás túraútvonalnak örülhetnek az Isztriára látogató turisták

Erdőt, sétányt, hangulatos horvát településeket érint az Isztriai-félsziget legújabb bringás túraútvonala, amit a napokban adtak át a turistáknak. Mielőtt nekivág, tanácsos egy kis kondíciót gyűjtenie, hiszen sárga jelzésű, azaz közepes nehézségű útszakaszról van szó, 300 méteres szintkülönbséggel.

A túra főleg fák alatt, árnyékban halad végigForrás: Shutterstock / Készítette: Yuricazac

Az úgynevezett Jure Grando látogatói egy 27,7 km-es körutat tehetnek meg Isztria szívében. A túraszakasz Kringa településen indul egy sík, laza résszel, amely az erdőbe is bekanyarodik, 7 kilométeres bemelegítés után pedig emelkedők állítják kihívás elé a kirándulókat, akik útközben kis horvát városokban pihenhetnek meg.

Barat, Hrvatini, Sveti Lovreč, Gregorci és Pavletići falvakat is érinti a túra, macskaköves utcák, régi épületek, kellemes kávézók színesítik az egyébként többnyire természetközeli kerékpárutat.

A nyomvonal Isztria középső területére jellemző növényzettel teli tájon halad át.  

Akár a nyári hőségben is elindulhat kerekezni az új szakaszon, hiszen többnyire fák alatt tekerhet. Amennyiben elegendő élelmet, vizet és kitartást visz magával, a tengerpartra is elgurulhat, ugyanis a Jure Grando összekapcsolódik több isztriai kerékpáros túraúttal, egyebek mellett a Rovinjba vezetővel is - tudtuk meg a horvát HrTurizam cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek