Szuvenírnek is beillik Rovinj saját tervezésű maszkja

Frappáns, egyedi tervezésű szájmaszkokkal rukkolt elő Rovinj. A helyi turisztikai hivatal ötlete alapján megvalósuló maszkokat vendéglátóhelyeken és magánszállásokon osztogatják, ahol természetesen a turistáknak is elérhetőek.

Rovinj óvárosa és sirályai is helyet kaptak a maszkokon - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

A maszkokon Rovinj óvárosa és repülő sirályok láthatók, emellett szerepel rajtuk a város neve és négy nyelven egy figyelemfelhívó üzenet, ami magyarul így hangzik: "Viselj engem!". Összesen ezer darabot gyártottak le a különleges tárgyakból, amelyet aktuális és egyedi szuvenírként haza is vihetünk a tengerparti nyaralásról.

A maszkok mellett egy brossúrát is készítettek a látogatóknak, amelyben arról olvashatnak, mi a teendő, ha a nyaralás során a vírus tüneteit észlelik magukon. A tájékoztató angol, német, olasz és horvát nyelven is letölthető a helyi turisztikai hivatal weboldaláról.

Járvány idején is népszerű a város

A hangulatos tengerparti kisvárosban az eVisitor adatai szerint jelenleg több mint 18 ezer turista nyaral. Főleg németek, osztrákok, hollandok üdülnek az isztriai üdülőhelyen, de szlovénok, olaszok és csehek is szép számban érkeznek.

A legtöbben a szabadtéri kempinghelyeket választják nyaralásuk idején, vagy magánszálláshelyen éjszakáznak. A hotelekben jelenleg csak kis számban tartózkodnak vendégek - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek