Júliustól indítja hálófülkés szerelvényeit az Adriára a MÁV

Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity. A jól bevált útvonalakon augusztus végéig heti rendszerességgel a Volánbusz is indít légkondicionált autóbuszokat Splitbe és Porecbe – tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV. 

Forrás: MÁV

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként; míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, menetideje: 14 óra, melynek nagy része az éjszaka alatt történik. A közlemény szerint a MÁV-START új arculatos, frissen felújított, két háló- és három fekvőhelyes kocsija minden korábbinál magasabb szolgáltatási színvonalat képvisel. A fedélzeti szolgáltatásokat a megújult Utasellátó biztosítja, az idén először a teljes útvonalon közlekedő étkezőkocsival.

A vonat Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:46-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

Idén a járat 5 darab új arculatos, légkondicionált fekvő- és hálókocsival fog közlekedni. A hálókocsik utasai számára az induláskor megágyazott, tisztasági csomaggal ellátott fülkék állnak rendelkezésre, valamint az utaskísérő által az ülőhelyen felszolgált reggeli is a szolgáltatás része. A vonat idén először a teljes szakaszon továbbít étkezőkocsit, így a háló- és fekvőhelyes kocsik utasai az étkezőkocsiban is elfogyaszthatják reggelijüket, egyedülállóvá téve a cég által kínált fedélzeti szolgáltatásokat.

Forrás: MÁV

A jegyértékesítés a nemzetközi pénztárakban már június 17-én megkezdődik. A jegyvásárlás folyamata egyszerűsődött, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is megválthatók lesznek a következő héttől a megújult ELVIRA felületen. Felnőtt jegyek 48 eurótól, gyerekjegyek 25 Eurótól is elérhetők rá. Az Adria InterCity vonat menetrendjével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes információk ezen az oldalon érhetők el.

A Volánbusz is közlekedik a horvát tengerpart legszebb városaiba

A közlemény szerint a Volánbusz is elindítja július 2-től a népszerű útvonalakon közlekedő járatait, a légkondicionált autóbuszok augusztus végéig heti rendszerességgel indulnak Splitbe és Porecbe. A Dalmát expressz budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, ©ibenik, Primoąten, Trogir és Split településekre, és a csak online, korlátozott számban megváltható MiniÁr-kedvezményes retúrjeggyel vehető igénybe 17 500 forinttól kezdődően.

Forrás: volanbusz.hu

Az Adria expresszel – szintén budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj és Poreč városok érhetők el 14 900 forinttól kezdődő jegyárral. A menetrendről bővebben itt olvashatnak.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek