Frissülő térképen mutatják a Horvátországba készülőknek, mely szigetek Covid-biztosak

A statisztikai mutatók szerint a magyar turisták évről évre egyre nagyobb számban választják a hajós turizmust Horvátországban. Az idei évben azonban fontos változás, hogy az Adrián hajózó turisták az idegenforgalmi illetéket csak online, a nautika.evisitor.hr oldalon fizethetik be, vagyis a továbbiakban már nem lehet az illetéket a kikötői kapitányságokon és azok kirendeltségein fizetni – tájékoztatta szerkesztőségünket a Horvát Idegenforgalmi Közösség, amely a Tengerészeti, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériummal közösen döntött az új szabályról.

DubrovnikForrás: Meatle/Pixabay

A nautika.evisitor.hr portálon történő fizetéshez minden, nemzetközileg használatos bankkártyát elfogadnak. A bankkártyás fizetést követően a hajós egy visszaigazolást kap az e-mail címére, amelyet a hajózás teljes időtartama alatt meg kell őriznie. Az idegenforgalmi adót szabályozó törvény szerint a hajósok az adót a hajó hosszúsága, illetve 2020-tól a hajón tartózkodó személyek száma és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma alapján kötelesek megfizetni.

Horvát szigetek – COVID free zone

Ezen a néven indított kampányt a horvát Turisztikai és Sportminisztérium a közegészségügyi intézettel együttműködve, amelynek célja, hogy objektív tájékoztatást nyújtson egy-egy sziget fertőzöttségi adatairól, melyek jellemzően jóval kedvezőbbek, mint a szárazföldi mutatók. A minisztérium a már működő www.safestayincroatia.hr portálon fogja közzétenni a szigetekre vonatkozó aktuális járványügyi adatokat.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A Földközi-tengeri térségen belül Horvátország a második helyen áll a szigetek számát tekintve. A 78 nagyobb és 524 kisebb szigetet, valamint 642 szirtet számláló tengeri birodalom komoly vonzerő a turisták számára, és ezek a földdarabok adják jelentős részét a turisztikai forgalomnak is. Az előbb említett weboldalon az aktuális járványügyi mutatók mellett a turisták az adott szigeten működő tesztállomások listáját is megtalálják, és annak is utánanézhetnek, hogy egy-egy szigetre hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek