Újabb balkáni országban nyaralhatunk teszt és oltási igazolás nélkül

A napokban írtunk róla, hogy koronavírus-teszt és oltási igazolás nélkül utazhatunk a montenegrói tengerpartra. Szerdán pedig egy újabb balkáni ország, Albánia is meghozta a lazább beutazási szabályait: mától már náluk sem kérnek semmilyen koronavírussal kapcsolatos dokumentumot a turistáktól.

Az albán tengerparton maszkot sem kell viselni a nyáronForrás: Shutterstock / Készítette: lukaszimilena

Az albán Külügyminisztérium nyilatkozata szerint az enyhítések a belföldi és a külföldi állampolgárokra egyaránt érvényesek. Az országban június 1. óta nem kötelező a maszk viselése a szabadban, de aki múzeum- vagy kiállítás-látogatást, mozizást vagy bármilyen beltéri programot tervez, annak még fel kell tennie a maszkot.

A városnézéshez azonban már nem kell maszkot viselni.

Szintén az enyhítések része, hogy rövidítettek a kijárási tilalom idején, így jelenleg 23 óra és reggel 6 között tilos az utcai séta. Az a terv, hogy július 1-től tovább szűkítik ezt az időt, így például a turistáknak is majd csak éjfélkor kell visszatérni a szálláshelyükre.

A rendezvények is nagyobb teret kapnak a nyáron, kültéren 30 fős összejöveteleket lehet szervezni, zárt helyen pedig az eddigi 10 fő helyett mostantól 15 fő csoportosulhat – áll a szerb 024 hírportál cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek