Albánia vízalatti kincseitől várja a turizmus fellendülését

  Albánia vízalatti kincseitől várja a turizmus fellendülését

  Albánia egy kiállítással igyekszik felhívni a figyelmet víz alatti régészeti kincseire – írja a skift.com.

  A régészet kedvelői nagy számban utaznak a szomszédos Görögországba, miért ne mennének akkor Albániába is? Az albán hatóságok feltérképezték az ország partvidékének egyharmadát, és az így talált, potenciálisan értékkel bíró régészeti leletekről most képeket állítottak ki.

  Járt már Korfun? Albánia partvidékét nagyon hasonlónak találnáFotó: godo godaj / Flickr.com

  Az elmúlt évtized során megtalált harmincnyolc hajóroncs közül hatról már biztosan tudjuk, hogy kétezer évnél régebbi, de akadnak az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből származó, illetve I. és II. világháborús hajóroncsok is, melyek érdekesek lehetnek a hobbibúvárok számára is.

  Travelo tipp
  Áprilistól fapadossal is eljuthat Albániába. A Wizz Air szerdai és vasárnapi napokon üzemeltet közvetlen járatot Budapestről Tiranába.

  Ezzel elsősorban a döntéshozók figyelmét szeretnék felhívni, akik tehetnek az albán tengeri kincsek megóvásáért. Mert ahhoz, hogy az ország valódi turisztikai célpont lehessen, sokkal szigorúbb jogi szabályozásra, és persze további feltárásokra lenne szükség. Albániában a búvárkodás még gyerekcipőben jár, de a kutatók abban reménykednek, hogy ez hamarosan megváltozik. Az ország háromszázötvenöt kilométer hosszú partvonala bőven tartogathat még meglepetéseket.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Albánia egy rejtélyes szigettel csalogatja a kalandra vágyókat
  A Sazan-szigetről felügyelték a szovjetek az Otrantói-szorost.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!