Montenegróba már teszt és oltás nélkül lehet utazni

  Június 5-től, szombattól az Európai Unió és egyben Magyarország állampolgárai, valamint a Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek korlátozás, vagyis teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Montenegróba – olvasható a Konzuli Szolgálat weboldalán

  Kotor, MontenegróForrás: Mark Foley/pixabay.com

  Ennek értelmében sem tesztre, sem előzetes egészségügyi regisztrációra nincs szükség. Minden montenegrói határátkelő nyitva tart, kivéve a Szerbia és Montenegró közötti Vuca határátkelőhelyet, amelyen az országba belépni nem, csak kilépni lehet 07:00-19:00 között; illetve a Bosznia-Hercegovina és Montenegró közötti Metaljka átkelőt, amelyen Montenegróba belépni nem, csak kilépni lehet 07:00-19:00 között.

  Utazásuk tervezésekor vegyék figyelembe, hogy a Montenegróba való be-, illetve kilépés nem garantálja a másik országba való belépést, ezért nézzék át az útvonal által érintett országok szabályait és beutazási/tranzit feltételeit, továbbá nyaralásuk során is tájékozódjanak a honlapon az esetleges változásokról – figyelmeztet a Konzuli Szolgálat.

  A jelenleg érvényes szabályok értelmében tehát a Montenegróból hazatérő, védettségi igazolvánnyal rendelkezők szabadon beléphetnek az országba, azonban akik nincsenek beoltva, azokra továbbra is 10 nap karantén vár a magyar határ átlépése után, melyet két PCR-teszttel válthatnak ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek