Erre a tengerpartra is bármilyen oltással utazhatunk

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy Ciprussal is megállapodás született az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről, így azok a magyar és ciprusi állampolgárok, akik megkapták az oltást, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között.

A Szent Epiphanius-templom a ciprusi Ayia NapábanForrás: dimitrisvetsikas1969/commons.wikimedia.org

Akik Ciprusra szeretnének utazni, azoknak az utazás előtt legalább két nappal egy ciprusi online felületre fel kell tölteniük a védettségi igazolvány, valamint az oltáskor kapott igazolásuk adatait. Ezután érkezik egy visszaigazoló dokumentum, azt kell majd bemutatni az utazáskor, és ezzel lehet igénybe venni azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a beoltott ciprusiak is igénybe vehetnek.

A megállapodás vasárnaptól kezdve érvényes. Mint a Konzuli Szolgálat oldaláról kiderül, ahol minden egyéb információ is megtalálható, az oltási igazolást attól a naptól kezdve fogadják el, amikor az utas megkapta a második oltást, ha kétadagos oltóanyagról van szó. Az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után lehetséges a beutazás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek