Ez az új nyaralási trend Olaszországban: szállás helyett úszómedencét bérelhet a vendég

Az olaszok többsége idén arra számít, hogy képes lesz kikapcsolódni anélkül, hogy több száz kilométert kellene utaznia. Már tavaly is az úszómedencés ingatlanok váltak a nyaraló vendégek vágyainak tárgyává, ahol a bérlők kizárólagos használattal vehették birtokba a villákat napokra, hetekre a városokban, a hegyekben, vidéken, vagy akár a lakóhelyeik közelében, ahol garantáltan távol maradhattak a tömegektől, egy feltétellel: az úszómedence jelenlétével. De mi történik, ha csak egy napra vagy csupán néhány órára tudnak kiszakadni a hétköznapokból? Egyszerű: úszómedencét bérelnek.

A pihenésre vágyók csupán órákra is kibérelhetik az ingatlantulajdonosok medencéit - illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

A Swimmy online portál ugyanis lehetővé teszi az úszómedencék bérlését magánszemélyek között. A 2017 óta aktív portál a spanyolországi és franciaországi gyakorlat sikere után most Olaszországban hódít, és biztosítja, hogy a medencetulajdonosok egy órára, fél napra vagy egy teljes napra bérbe adhassák medencéjüket. Ma a Swimmy-nek 120 000 felhasználója, 3000 regisztrált tulajdonosa van, és 16 000 bérleti lehetőséget bonyolított 2020-ban.

A webhelyre történő regisztráció egyszerű, gyors és ingyenes, a működése pedig hasonlít az Airbnb-re, de ezúttal csak a medencét bérelhetik ki.

Ezen a portálon ki lehet deríteni, hol tudnak megmártózni Milánóban egy ebédszünetre, vagy fél napot eltölteni egy villa medencéje mellett az örök városban. Vannak olyan úszómedencék is, amelyek vidéken bérelhetők, míg mások lélegzetelállító kilátást nyújtanak, például a Nápolyi-öbölre – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek