Két felhőkarcoló között feszül London új átlátszó úszómedencéje

  Több éves munkálatok után készült el London lebegő úszómedencéje, a Sky Pool, mely több mint 30 méteres magasságban feszül két épület között a Nine Elms negyedben. Az Embassy Gardens apartmanjaihoz tartozó medence május 19-én nyitotta meg kapuit a lakók előtt.

  A londoni Sky PoolForrás: AFP/Justin Tallis

  A 25 méter hosszú, 3 méter mély akrilszerkezet a Sydney Operaházat is tervező Arup Associates, az Eckersley O'Callaghan és a Reynolds akváriumtervezőinek együttműködéséből született. Alulról nézve szinte úgy tűnik, mintha az emberek az égen úsznának. A hatást fokozza, hogy a medencét többféleképpen is ki lehet világít. Ne higgyük azonban, hogy mindebben kimerül az attrakció, ugyanis található még a tetőn egy fürdő, egy bár, és egy üvegház is, ahol narancsfák nőnek.

  A Sky Pool nyitása kétszer is csúszott, eredetileg 2019-re tervezték, majd 2020 nyarára halasztották, de akkor meg a járvány miatt maradt el. A medence egyébként Coloradóban készült, majd Texasba került, és onnan szállították át Londonba - adja hírül az insider.com.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek