Angliában hatalmas, meleg tengervizes medencében fürdőzhetnek az óceánparton

Drámai átalakulását követően a Jubilee Pool, az Egyesült Királyság egyetlen, geotermikusan fűtött tengervizes medencéje most már egész évben várja a vendégeket. A Nyugat-Cornwall megyei Penzance városban található ikonikus gyógymedencét gondosan felújították, felfűtötték, így ezentúl bármilyen időjárási körülmények között használható. Ez az első olyan meleg vizes medence az Egyesült Királyságban, amely az izlandi fürdési hagyományokból nyújt ízelítőt a fürdőzőknek, és amelyet ezentúl mind a négy évszakban élvezhetnek, legyen eső, szél vagy ragyogó napsütés.

Mintha az óceánban fürödnének de medence vize összehasonlíthatatlanul melegebbForrás: Jubilee Pool/Facebook

A Jubilee Pool az Egyesült Királyság legnagyobb tengervizes lídója, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. A történelmi medencét még 1935-ben építették V. György király uralkodásának ezüst jubileumi évfordulójára. Akkor a város még kiemelkedő üdülőhely volt. 2014-ben a lídó súlyosan megrongálódott a téli viharok során, majd a helyreállítását követően 2016 júliusában Károly herceg újra megnyitotta.

Azóta megoldották a medence fűtését is: felmelegítésére egy vízalatti geotermikus kútból nyerik a meleg vizet, amit hőszivattyúk segítségével juttatnak a medencébe, míg a hűvösebb vizet visszafecskendezik a földbe. A medencét augusztus végén nyitották meg hivatalosan, és az év minden napján fogad vendégeket.

A hatalmas medencéből mostantól meleg vízben úszkálva nézhetik az óceánt az év minden napjánForrás: Jubilee Pool/DFacebook

A vendégek tehát most már az időjárástól függetlenül, nagyon kellemes, 35 Celsius-fokig melegített vízben fürödhetnek.

Olyan népszerű tevékenységek sorát kínálják ott, mint az úszásoktatás, evezés, fitnesz edzés, jóga vagy vízilabda. Új kávézóval, étteremmel, számos termál- és wellness-létesítménnyel bővült a fürdőhely, így remélik, hogy mostantól Penzance igazi fürdővárossá válik – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek