Így készül Bécs a nyitásra, hamarosan újraindul az élet

A vártnál jobban alakultak a járványügyi mutatók, így Bécsben május 19-től újraindulhat az élet – derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből. A megfelelő járványügyi intézkedések mellett kinyithatnak az éttermek, a szállodák, a kulturális, szabadidős valamint sportlétesítmények is. Mivel azonban a javulás törékeny, a jövőben még többet fognak tesztelni és fokozottan ellenőrzik a járványügyi szabályok betartását.

Éttermek terasszal a bécsi BallgassébanForrás: PID/Schaub-Walzer

A jövőben azok is könnyen hozzáférhetnek az ingyenes PCR-teszthez, akiknek nincs mobiltelefonjuk. Ehhez városszerte tíz tesztállomást alakítanak ki, emellett május 17-től a jelenléti oktatásra váltó tanulók is hetente többször is ingyen tesztelhetik magukat a "Mindenki gargalizál" elnevezésű program keretében. A mintát városszerte 770 különböző üzletben lehet leadni, ahonnan futár viszi a külön erre a célra kialakított penzingi laborba. A hivatalos PCR-teszteredményt elektronikusan kapják meg a résztvevők.

A kibővített tesztkínálat mellett fokozott ellenőrzésekkel is készül az osztrák főváros a május 19-i nyitásra. A szállodákat, éttermeket, kulturális intézményeket, valamint szabadidős és sportlétesítményeket előzetes értesítés nélkül, szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd, hogy betartják-e a járványügyi intézkedéseket. Michaela Reitterer, az Osztrák Szállodaszövetség elnöke ennek kapcsán együttműködésükről biztosította a várost: „Mindannyiunk elsődleges érdeke, hogy alacsony maradjon a fertőzöttek száma és nyitva tarthassanak a szállodák".

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek