Újra emelkednek az esetszámok a világ egyik leginkább átoltott országában

A Seychelle-szigetek a Bloomberg adatai szerint a világ jelenleg leginkább átoltott országa, ahol már a népesség 62,2%-a megkapta mindkét vakcinát, ezzel megelőzve Izraelt, ahol a lakosság 55,9%-át oltották be teljesen. A szigetországban azonban ismét korlátozó intézkedéseket vezettek be, mint a bloomberg.com írja.

Seychelle-szigetekForrás: pascal OHLMANN/pixabay.com

Bezárták az iskolákat és két hétre szüneteltetik a sporttevékenységeket is, miután növekedni kezdett a fertőzöttek száma. Az intézkedések magukban foglalják a különböző háztartásokhoz tartozó lakosok találkozásának tilalmát, és a bárok is korán zárnak. Az intézkedések hasonlítanak azokra, amelyeket 2020 végén vezettek be. Mint Peggy Vidot, az ország egészségügyi minisztere keddi sajtótájékoztatóján elmondta, "az eddigi erőfeszítések ellenére országunkban a járványhelyzet jelenleg kritikus, sok napi esettel kellett számolni a múlt héten." 

A mintegy 98 000 lakosú indiai-óceáni szigetcsoport januárban kezdte meg az oltásokat az Egyesült Arab Emírségektől kapott oltóanyaggal, amely mellé időközben más vakcinák is érkeztek. Az április 12-ig a beadott oltások 59%-át a Sinopharm vakcinája tette ki, míg a fennmaradó mennyiséget a Covishield oltásból adták be.

A hatóságok egyelőre kevés részletet árultak el arról, hogy mi állhat az új fertőzéshullám hátterében, csak annyit mondtak, hogy az emberek kevésbé tartották be a vírus elleni óvintézkedéseket, mint korábban, és a növekedés a húsvéthez kapcsolódó ünnepségeknek tudható be.

Az egészségügyi minisztérium közleményei szerint május 3-án 1068-ra nőtt az országban az aktív esetek száma, április 28-án ez 612 volt. Mint a seychellesnewsagency.com oldaláról kiderül, a fertőzöttek 84%-a seychelle-i, 16%-a külföldi. Az aktív esetek mintegy 65 százaléka a nem oltottak vagy csak egy oltást kapottak közül kerül ki, míg a fennmaradó 35%-ba azok tartoznak, akik mindkét oltást megkapták. 

A Seychelle-szigetek egyébként az első olyan ország volt, mely karantén és teszt nélkül engedte be a beoltott turistákat már január közepétől.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek