Olaszország és Dánia is lazít a belépési szabályokon

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Olaszország saját zöldigazolványt tervez bevezetni, most pedig újabb részletek derültek ki arról, hogyan fogják megnyitni határaikat a külföldiek előtt - derül ki a theguardian.com oldaláról. Az új szabályok is kapcsolódnak Olaszország tervezett zöldigazolványához, melyet május közepétől a turisták is megkaphatnak.

Camogli, OlaszországForrás: dexmac/pixabay.com

Mint Mario Draghi miniszterelnök elmondta, május közepétől nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik megkapták valamelyik EU által jóváhagyott Covid-19 vakcinát, átestek a betegségen, vagy 48 óránál nem régebbi, negatív tesztet mutatnak be. Az új szabályok minden országra vonatkoznak majd, kivéve azokat, melyekben nagyon sok a fertőzött, mint Brazíliában és Indiában.

Eközben Dánia is lazított a korlátozásokon, és most már oda is karantén és teszt nélkül utazhatnak be a schengeni övezet állampolgárai, amennyiben valamelyik, EU által jóváhagyott vakcinát kapták meg vagy átestek a betegségen, és valamely, Dánia által narancssárga kategóriába sorolt országból érkeznek, melyek közé Magyarország is tartozik. A piros országokból érkezőkre továbbra is vonatkoznak a korlátozások akkor is, ha be vannak oltva, emellett 48 óránál nem régebbi teszttel is be lehet lépni az országba. Bővebb információk a konzuli szolgálat oldalán olvashatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek