Szaporodnak a méhkaptárak a felhőkarcolók tetején

A nyüzsgő New York City első látásra nem tűnik éppen méhbarát helynek, de magas háztetői és apró kertjei mégis előnyösebbé teszik a várost a méhészkedésre, mint sok, vegyszerekkel átitatott vidéki terület - derül ki a reuters.com cikkéből.

Brooklyni tetőméhészetForrás: Getty Images via AFP/Chris Hondros

Andrew Coté, a New York-i Méhészek Egyesületének elnöke, az Andrew's Honey alapítója például nemrégiben Georgiából szállított 2,4 millió olasz mézelő méhet új helyére. A Central Park melletti Dakota Apartmentsnél parkoló furgonjában 200 csomag volt, mindegyikben körülbelül 12 000 méhhel, a városi méhészek pedig sorban álltak, hogy felvegyék a megrendelt szállítmányt.

Empire State Building alakú méhhotel a New York-i Hells Kitchen Farm Project keretébenForrás: Getty Images via AFP/Astrid Stawiarz

A városi méhészek száma gyorsan növekszik, és szaporodnak a kaptárak a felhőkarcolók és irodaházak tetején. New York 2010-ben legalizálta ezt az elfoglaltságot, és már több száz bejegyzett méhészet van a metropoliszban. A méhpopulációk világszerte csökkennek a túlzott vegyszerhasználat és a növények változatosságának a hiánya miatt, de New Yorkban éppen ezek a problémák nem jellemzőek, ezért egészséges méhészhelynek számít.

 Címlapkép forrása: Getty Images via AFP/Astrid Stawiarz

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek