A világ legkisebb McDonald’s-ában méhek laknak

A világ legkisebb gyorséttermét rakta össze a svéd NORD DDB. A vendégek, azaz pontosabban a lakók méhek, a hely neve pedig McHive.

A svéd dizájerner csapat a McDonald's egy kicsinyített mását rakta össze, mégpedig úgy, hogy a jellegzetes elemek mind láthatóak az apró építmények. A színek, a formák, a feliratok mind ismerősek, ahogy az ablak is, ahol az autóból rendelt cuccokat vehetjük át. Még a nagy, íves M betűt is felrakták a tetejére, hogy semmi se hiányozzon, írja a designboom.

Ami érdekes a dologban, az nem az apró étterem mérete, hanem, hogy belülről, egy működő, szabályosan összerakott méhkaptár található, a lakók, azaz a méhek pedig rendeltetésszerűen használják a kis építményt. A kaptár ötletét a gyorsétterem dobta be, és gyorsan el is kezdett terjedni.
Svédországban több McDonald's tetején is található méhkaptár, és úgy tűnik, hogy a gondolat többeknek is megtetszett.

Bár egy étterem kezdte, lassanként divattá vált a méhkaptár, több franchise is elkezdte használni, sőt, a gyorséttermek környékét is elkezdték méh kompatibilisebbé tenni, azaz füvesítenek, növényeket és virágokat ültetnek, hogy minél természetesebb közeget hozzanak létre a, valljuk be, csöppet sem természetes létesítmények körül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek