A világ legkisebb McDonald’s-ában méhek laknak

A világ legkisebb gyorséttermét rakta össze a svéd NORD DDB. A vendégek, azaz pontosabban a lakók méhek, a hely neve pedig McHive.

A svéd dizájerner csapat a McDonald's egy kicsinyített mását rakta össze, mégpedig úgy, hogy a jellegzetes elemek mind láthatóak az apró építmények. A színek, a formák, a feliratok mind ismerősek, ahogy az ablak is, ahol az autóból rendelt cuccokat vehetjük át. Még a nagy, íves M betűt is felrakták a tetejére, hogy semmi se hiányozzon, írja a designboom.

Ami érdekes a dologban, az nem az apró étterem mérete, hanem, hogy belülről, egy működő, szabályosan összerakott méhkaptár található, a lakók, azaz a méhek pedig rendeltetésszerűen használják a kis építményt. A kaptár ötletét a gyorsétterem dobta be, és gyorsan el is kezdett terjedni.
Svédországban több McDonald's tetején is található méhkaptár, és úgy tűnik, hogy a gondolat többeknek is megtetszett.

Bár egy étterem kezdte, lassanként divattá vált a méhkaptár, több franchise is elkezdte használni, sőt, a gyorséttermek környékét is elkezdték méh kompatibilisebbé tenni, azaz füvesítenek, növényeket és virágokat ültetnek, hogy minél természetesebb közeget hozzanak létre a, valljuk be, csöppet sem természetes létesítmények körül.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek