Zseniális ötlet: méhszállodákat építenek a hirdetőtáblákba

A svédországi McDonald's sorra olyan hirdetőtáblákat telepít, amelyek apró szállodákként szolgálnak a méheknek. Mivel a dupla oldalú hirdetőtáblák belseje üres, rájöttek, hogyan használhatnák ezt ki a legpraktikusabban: egy kültéri reklámcéggel együttműködve apró szállodákat szereltek a belsejükbe – olvasható az Insider cikkében. 

Hasonló rovarházakat már a világ több táján megépítettekForrás: Wamedu/Wikipedia

A NORD DDB kreatív ügynökség, amely a svéd McDonald's méhközpontú terveit készítette, elmagyarázta, hogy ezekre a kis hotelekre azért van szükség, mert az ország vadméheinek 30 százalékát a pusztulás fenyegeti, leginkább azért, mert nincs elég pihenőhelyük. Mint mondják, a méhek beporzása nélkül az embereknek egyharmaddal kevesebb élelmiszere lenne.

Olyan dupla oldalú hirdetőtáblákat is felállítottak, amelyek a „Mindig nyitva" felirat betűibe lyukakat fúrtak. Így most már vadméhek ezrei pihenhetnek az apró szállodákban.

 Az alábbi vidóban megnézheti, hogyan is készültek el ezek a szállodák.

A gyorséttermi láncnak már korábban is voltak hasonló törekvései akkor a világ legkisebb McDonald's-át építették meg a méhek számra, amely valójában egy méhkas volt. A mostani első szállodák a Stockholm melletti Järfällaban találhatóak, az egyik északi irányba mutató hirdetőtábla hátulján, mivel a méheknek az az ideális elhelyezkedés, ha fészkeik dél felé néznek. A kezdeményezéshez a McDonald's svédországi éttermei lelkesen csatlakoznak, újabb és különböző módon elhelyezett minihoteleket szerelnek fel a hirdetőtábláikra.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek