Hamarosan új hálókocsis vonatok köti össze Európa nagyvárosait

2022-től új hálókocsis vonat köti össze Prágát, Drezdát, Berlint, Amszterdamot és Brüsszelt a RegioJet és a European Sleeper jóvoltából. A vonat kora este indul Prágából Drezdán és Berlinen keresztül Amszterdamig, és végül Brüsszelig, ahová reggel érkezik. A vonatokon ülések és hálókocsik is lesznek, emellett internet, ingyen kávé, reggeli és egyéb szolgáltatások várják az utasokat, és kerékpárt is lehet szállítani. A RegioJet emellett még az idén új éjszakai járatot indít Prágától Przemyślen át Lvivig.

RehioJet vonatok CsehországbanForrás: ŠJů (cs:ŠJů)/commons.wikimedia.org

Mindemellett a német, osztrák, francia és svájci vasút is bejelentette partnerségét egy 697 millió eurós befektetési alappal az éjszakai szolgáltatások újjáélesztése érdekében. A következő négy évben várhatóan további öt új vonatútvonalon lehet majd utazni, 2021 decemberéig új éjszakai járat közlekedik Bécs és Párizs között Münchenen keresztül, valamint Zürich és Amszterdam között, Zürich és Róma között pedig 2022 decemberétől. 2023 decemberében Bécs és Párizs között is újabb járat indul Berlinen és Brüsszelen keresztül, Zürich és Barcelona között pedig 2024 decemberétől indulnak az éjszakai járatok.

Svédország még tavaly jelentette be, hogy új nemzetközi éjszakai vonatjárat bevezetését tervezi 2022-ig Németországba és Belgiumba, mely a svéd városokat kötné össze Hamburggal és Brüsszellel. Tavaly nyáron pedig Prágából a horvát tengerpartra indult új, gazdaságos járat - adja hírül a lonelyplanet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek