Új-Zéland és Ausztrália is megnyitja az utazási folyosót

  Április 19-től karanténmentes utazás indul Új-Zéland és Ausztrália között - jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök kedden. A politikus wellingtoni sajtóértekezletén kifejtette, hogy az új-zélandi egészségügyi főigazgató szerint alacsony a koronavírus átvitelének kockázata Ausztráliából Új-Zélandra, így biztonságosan megkezdhető a karanténmentes utazás - adja hírül az MTI.

  Forrás: Thierry BEUVE/pixabay.com

  Az ausztrál államok többsége egyébként már hónapok óta engedélyezi az új-zélandiak karanténmentes utazását, Új-Zéland eddig karantént írt elő a szomszédből érkezőknek is - derül ki a reuters.com híréből.

  Hozzátette, hogy sokaknak nagy megnyugvást jelent, hogy újra találkozhatnak az Ausztráliában élő barátaikkal és családtagokjaikkal, akiktől a járvány elzárta őket. A miniszterelnök kiemelte, hogy a gazdasági fellendülést és a nemzetközi utazások biztonságos megnyitását szolgáló megállapodás mellett tovább dolgoznak a vírus felszámolásán és távoltartásán. Figyelmeztetett egyben arra, az embereknek számolniuk kell azzal, hogyha járvány ismét felfutna, újra korlátozhatják az utazást.

  Az utazóknak továbbra is maszkot kell viselniük a gépeken, és Új-Zélandon kontaktkövetésnek kell alávetniük magukat. Az utazási buborék nem vonatkozik azokra a turistákra, akik más országokból, Ausztrálián keresztül érkeznek Új-Zélandra.

  A hírek hatására az Air New Zealand közölte, hogy április 19-től a világjárvány előtti kapacitásának 70%-án fog üzemelni, míg a Qantas a Jetstart a pandémiát megelőző kapacitás 83%-án tervezi üzemeltetni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek