Új-Zélandnak elege van a közösségi hálón keringő, egy kaptafára készült fotókból

Új-Zéland új turisztikai kampányt indított, amelyben arra kérte az utazókat, hogy hagyják abba a közösségi hálón látott utazási fotók másolását, és inkább "osszanak meg valami újat". A felhívást egy kétperces videóban tették közzé, Tom Sainsbury humorista közreműködésével. A férfi az ország leghíresebb tájain követi a turistákat, és felszólítja őket, hogy ne a közösségi háló hatására utazzanak.

"Az emberek látják ezeket a fotókat a közösségi médiában, és mindent megtesznek azért, hogy lemásolják őket" – meséli a videón, és közben sorolja a közhelyes fotók listáját: "dézsában ülő nő hátulról fotózva, egy férfi csendben ül a sziklán és elmélkedik, virsli lábak..."

Bármilyen szép is a táj, a virslilábak miatt mégis közhelyes kép lettForrás: art_of_sun/Shutterstock

A videó az új-zélandi turisztikai tanács "Do Something New", azaz „Csinálj valami újat" kampány része, ami a turisták számára nem a legalkalmasabb időben zajlik, hiszen a legtöbb országból tilos az országba való belépés. Jacinda Ardern miniszterelnök kedden kijelentette, hogy Új-Zéland határai az idei év nagy részében zárva maradnak a tomboló koronavírus-járvány miatt, de az ország utazási megállapodást folytat a szomszédos Ausztráliával és más csendes-óceáni nemzetekkel.

"Tekintettel a körülöttünk lévő világ kockázataira és az oltás globális bevezetésének bizonytalanságára, számíthatunk arra, hogy határainkra ez az év nagy részében hatással lesz" – mondta Ardern egy sajtótájékoztatón. Az utazás újrakezdéséhez vagy bizonyosságot kellene szerezniük a hatóságoknak, hogy a beoltottak nem adják át másoknak a vírust, ami még nem ismert, vagy pedig a lakosság elegendő hányadát be kellett oltani ahhoz, hogy az emberek biztonságosan utazhassanak Új-Zélandra – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek