Egy bálna megtréfálta a kíváncsiskodó turistát

Egyre több a szürke bálna az Ojo de Liebre lagúnában, Mexikóban, mivel ilyenkor a párzási szezonban több száz állat igyekszik az Alaszkától több ezer kilométerre fekvő tenyész lagúnákhoz. Ezzel egyidőben növekszik a bálnafigyelő csónakok, hajók, jachtok száma is a környéken. A 30 éves Beatriz Moreno is az egyik ilyen hajón ült, aki megtudta, hogy a bálna lehelete nem éppen kellemes.

Légifelvétel egy bálnafigyelő csónakról az Ojo de Liebre LagúnábanForrás: AFP/Guillermo Arias

Charlie Harmer, a Silver Shark Adventures tulajdonosa vezette a hajót, és sikerült elkapnia a pillanatot a meglepő találkozásáról, amikor az egyik emlős megállt a hajójuk mellett. Szinte abban a pillanatban, amikor Harmer arra kérte a nőt, hogy nézzen a kamerába, a bálna közvetlenül az arcába és a szájába fújt egy nagy adag vizet, ami a nőből elmondása szerint az öröm és az undor vegyes reakcióját váltotta ki. Nézzék a vicces jelenet!

Harmer februártól áprilisig vezet bálnafigyelő expedíciókat az Ojo Liebreben, aki szerint az időzítés olyan tökéletes volt, hogy elgondolkodtató, vajon a bálna fellépése is szándékos volt-e. "Olyan érzés, mintha szándékosan csinálnák"  – mondta Harmer, aki több mint 10 éve figyeli ott a bálnákat, és több száz találkozás után az állat testbeszédéből sejtette, hogy ez fog történni.

Amikor visszajátszom ezt a videót azt érzem, hogy milyen emberiek ezek az állatok. Játékosak és kétségtelen, hogy szándékosan spriccelnek" – jelentte ki.

Moreno elmondta, hogy a lagúnában töltött ideje alatt megbabonázták ezek az állatok, ami egy életre szóló élmény volt számára, és annak ellenére, hogy megtréfálták, örömmel fogadja egy újabb szürke bálna locsolását.

Talán ezúttal inkább becsuknám a számat" – viccelődött.

Az itt lévő lagúnák több ezer szürke bálna párzási területe. Mielőtt visszavándorolnának Alaszkába, gyakran kapcsolatba lépnek a kisebb hajókon nézelődő turistákkal. A bálnák kíváncsiak, és néha lehetővé teszik a turisták számára, hogy megérintsék, megsimogassák a bőrüket, néha pedig erőteljesen kifújják a levegőt és lepermetezik őket – írja a usatoday.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek