Lencsevégre kapták a világ legritkább nagymacskáját Oroszországban

A Primorye régióban, Kína határában található Leopárd Nemzeti Parkban vadkamera segítségével sikerült lencsevégre kapni egy amuri leopárd anyát három kölykével, a felvétel a park Instagram-oldalán látható. A fiatal anya, akit Leo 117F-ként azonosítanak, egy másik állatra figyelhetett fel, mielőtt kiment a képből.

Forrás: AFP/THE LAND OF THE LEOPARD NATIONAL PARK/Handout

Ivan Rakov, a nemzeti park szóvivője elmondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy Leo 117F-et videóra vették, és innen tudták meg azt is, hogy kölykei vannak, ők az első utódai. Mint Rakov hozzátette, az orosz tajgán nem egyszerű egyszerre három kölyköt nevelni sok helyre és ennivalóra van hozzá szükség.

Az amuri leopárdokat tartják a világ legritkább nagymacskáinak, mintázatuk az ujjlenyomatra hasonlít. Rakov elmondta azt is, hogy úgy tűnik, sikeres az orvvadászok elleni küzdelem, és meghozták a gyümölcsüket azok a lépések, melyeket az elmúlt években a fenyegetett fajok érdekében tettek.

Az elmúlt 20 évben az amuri leopárdok száma Oroszországban 35-ről 100 körülire nőtt. Körülbelül 40 állat "kettős állampolgársággal" rendelkezik, és szabadon járkál Oroszország és Kína között. A 2012-ben alapított nemzeti park más nagymacskáknak is otthont ad, mint a szibériai tigris és a hiúz - derül ki a themoscowtimes.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek