A Royal Caribbean szállítja az év egyik legjobban várt óceánjáróját

Tegnap adtuk hírül, hogy a Royal Caribbean Izraelből indítja idei első járatát, a vadiúj, 4 198 utas befogadására alkalmas Odyssey of the Seas-t (A Tenger Odüsszeiája). A hajó azonban több szempontból is érdekes, ezért most részletesebben is bemutatjuk.

Számos szórakoztató elem kapott helyet az óriási hajónForrás: royalcaribbean.com

Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2020 március óta ez lesz az első Royal Caribbean járat, mely útnak indul, valószínűleg nem sok más járat társaságában. Ezáltal - legalább egy rövid időre - Izrael, ahonnan ezúttal először indul Royal Caribbean járat, a világ vezető körutazási központjai közé kerül. Az Odyssey of the Seas, mely 169 300 tonnájával a világ 13. legnagyobb tengerjárója, a legnagyobb sétahajó lesz, amely valaha is izraeli kikötőből indult el. A hajó egyébként az eredeti tervek szerint idén májusban az olaszországi Civitavecchiából indult volna, de a járvány miatti korlátozások okán változtattak ezeken.

A hajót 2019 elején kezdték építeni egy németországi hajógyárban, és a The points guy szerint egyike az év kilenc legjobban várt új tengerjáró hajójának. Noha nem olyan nagy, mint a Royal Caribbean rekordméretű Symphony of the Seas-e, mely a világ jelenleg legnagyobb tengerjáró hajója, az Odyssey of the Seasben megtalálható lesz minden, ami egy megahajóra jellemző: több, különféle medencés rész, vízi park a gyerekeknek, és olyan szórakoztató elemek, mint ejtőernyős és szörfszimulátor és dodzsempálya. Több, különféle kabin is helyett kapott a 15 négyzetméteres, ablak nélküli kisebb lakosztályoktól, a körülbelül tízszer ekkora, kétszintes Royal Loft lakosztályokig - derül ki a thepointsguy.com cikkéből.

Forrás: royalcaribbean.com

Mint a royalcaribbean.com oldaláról megtudtuk, helyet kap egy Quantum class nevű, üvegből készült kilátókapszula, amelyről a vendégek több mint 300 méteres magasságból élvezhetik a 360 fokos panorámát, de egy 12 méter magas, mesterséges sziklafalról is megcsodálhatják a környéket, és a legnagyobb beltéri hajós szórakoztatóközponttal is ez a jármű büszkélkedhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek