Furcsa vakációhelyzet állt elő a spanyol tengerparton

Németek tízezrei terveznek last-minute húsvéti kiruccanást Spanyolország napsütötte szigeteire, a spanyolok azonban ugyanezt nem tehetik meg, Spanyolország ugyanis megtiltotta a régiók közötti utazást a húsvéti ünnepek alatt, hogy elkerülje a fertőzészámok növekedését, ami a karácsonyi lazítások után is észrevehető volt.

Mallorcára készülő utazók a düsseldorfi reptérenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Young

Spanyolország jelenleg egyébként nem áll rosszul, a megbetegedések aránya augusztus óta most a legalacsonyabb, és a turisták, akik Franciaországból vagy Németországból érkeznek, magasabb fertőzöttségű területekről jönnek. A beutazáshoz csak egy negatív tesztre van szükségük, amit még Fernando Simon, az ország egyik vezető egészségügyi tisztviselője is következetlennek minősített.

Amint a múlt héten Németország megszüntette a Baleár-szigetekről hazatérők karanténkötelezettségét, a szigetcsoportra induló járatok iránti kereslet megugrott, amire a légitársaságok is reagáltak. Persze, más régiókat is érint a külföldi turizmus, Madridot például sok francia keresi fel.

A német kormány ugyanakkor továbbra sem tanácsolja a nem elengedhetetlen utazásokat, mint a külügyminisztérium szóvivője elmondta, "az utazási korlátozás hiánya nem felhívás az utazásra." Eközben egyébként a németországi szállodáknak és üdülőknek is zárva kell tartaniuk - derül ki a reuters.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek