Könnyebben kaphatnak kínai vízumot azok, akiket kínai vakcinával oltottak be

Világszerte több kínai nagykövetség - köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Izraelben és a Fülöp-szigeteken - adott ki közleményt arról, hogy változnak a kínai vízumigénylés feltételei, de a könnyítések csal azokra vonatkoznak, akik kínai vakcinát kaptak.

térkép, oltás, maszkForrás: Frauke Riether/pixabay.com

Az érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezők ugyanakkor továbbra is új vízum nélkül léphetnek be az országban, és a kínai oltásokkal nem rendelkezők is igényelhetnek vízumot, de a követelmények teljesítéséhez erősebb indokokra vagy több dokumentumra lesz szükségük.

Jelenleg a lehetőség a Hong Kongból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, az Indiából, Ausztráliából, Irakból, Thaiföldről, Horvátországból, Izraelból, Pakisztánból vagy a Fülöp-szigetekről érkezők előtt áll nyitva. 

Először a hongkongiakat érintették a változtatások, ahol elterjedt a kínai Sinovac oltóanyag, és a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Irakban is kínai vakcinával oltanak, de számos más ország, melyre kiterjed a kínai ajánlat, egyelőre nem engedélyezett távol-keleti oltóanyagot - adja hírül a theguardian.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek