Újabb olasz faluban vehetünk házat egy euróért

Újabb olasz falu jelentette be, hogy potom összegért, mindössze egy euróért árusítja ki az üresen maradt házait, hogy az elnéptelenedett településre visszaköltözzenek az emberek, tudtuk meg a Lonely Planettől. Az elmúlt pár évben számos olasz kisváros és falu kezdte árusítani a házait szinte ingyen, a szícílai Sambuca községről, és a szintén délolasz Campania régióban lévő Bisacciáról mi is írtunk.

Termoli, Molise, Campobasso, Olaszországvaltercirillo / 545 images/pixabay

Múlt hónapban a Molise régió déli részén fekvő Castropignano polgármestere tett közzé egy inspiráló felhívást. Molise csodás strandjairól, hófödte hegycsúcsairól, tengerparti városairól, szőlőültetvényeiről és dombtetőre épült falvairól ismert; Castropignano is egy ezek közül.

"Szeretettel várok mindenkit, aki új otthont szeretne itt vásárolni, arra kérem, e-mailben küldjön nekem egy részletes tervet, hogy miként szándékozik átalakítani a lakást, és hogy mik a tervei az ingatlannal, otthont, panziót, boltot vagy kézműves üzletet tervez benne" – mondta Scapillati a CNN-nek. A felhívás szerint akinek speciális igényei vannak, például akadálymentes hozzáférés, azt is meg kell írnia a levélben. Tudni kell még, hogy a falu apró, a keskeny sikátorokban és lépcsőkön pedig nem tudnak közlekedni az autók.

"Semmi pompásat nem tudunk ajánlani a nyugalom, a csend, az érintetlen természet, az oxigéndús levegő, a nagyszerű kilátás és a fantasztikus ételek kivételével, ugyanakkor mindez pont ideális annak, aki szívesen megszabadulna már a napi stressztől" – tette hozzá. A kínált lakások lerobbant épületekben vannak, amelyek jelentős felújítást igényelnek. A ház vásárlásával egy 2000 eurós (715 ezer forint) kötvényt is meg kell vásárolnunk, bár ha minden a tervek szerint halad, a felújítás végén visszafizetik a pénzt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek