A neten vették észre a thaiföldi rendőrök, hogy illegális buli alakul

A thaiföldi rendőrök 89 külföldit tartóztattak le, miután azok nagy bulit csaptak a Thai-öbölben található Ko Phangan szigetének egyik bárjában, megsértve ezzel a koronavírus elleni korlátozásokat. A rendőrség közlése szerint 22 thaiföldi állampolgárt is őrizetbe vettek - derül ki a cnn.com cikkéből.

Koh PhanganForrás: ChristianEnengl/pixabay.com

A rendőrség úgy értesült a buliról, hogy észrevették az interneten megvásárolható jegyeket. A parti résztvevői és szervezői ellen vádat emeltek, többségüket óvadék ellenében szabadon engedték, 28 fő viszont még őrizetben van. A letartóztatott külföldiek között 20 francia, 10 amerikai és hat brit állampolgár volt. Mindegyikük koronavírus-tesztje negatív lett.

Mint Panya Nirattimanon rendőr ezredes, a Ko Phangan tartományi rendőrőrs vezetője elmondta, ott ragadt turistákról van szó, akik a járvány miatt nem hagyhatták el Thaiföldet. Mint hozzátette, talán azt gondolták, hogy belefér, hogy nagy csoportokban összegyűljenek kiereszteni a gőzt.

A korlátozások megsértése esetén a maximális büntetés két év szabadságvesztés és/vagy 40 000 baht (mintegy 400 ezer forintos) pénzbírság. A szervezőknek ugyanakkor külön bírságot kell fizetniük, mert alkoholt árultak a tilalom ellenére.

Ko Phangan kedvelt célpontja a turistáknak a havonta megrendezett telihold-partik miatt, amelyeket viszont a járvány miatt most hivatalosan nem rendezhetnek meg. Thaiföld 2020 áprilisában zárta le határait a nemzetközi turizmus előtt, jelenleg elsősorban a visszatérő állampolgárok és állandó lakosok utazhatna be, de külföldi turisták is igényelhetnek hosszú távú vízumot. Aki az országba érkezik, annak 14 napot kell karanténban töltenie egy állam által jóváhagyott létesítményben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek