A haditengerészek a hátukon mentették a cicákat az Andamán-tengeren lángoló hajóról

A thai haditengerészet matrózai négy rémült, halványvörös macskát mentett meg egy hajóról, amely az Andamán-tengeren kapott lángra. Miután a legénységet sikerült kimenejíteni, néhány haditengerész még visszament ellenőrizni a fedélzetet és az olajszivárgást, amikor rábukkantak a vörös cicákra. Az egyik hősies matróz a vízben a hátán vitte el egyesével a négy macskát a legközelebbi mentőcsónakba – írja cikkében a BBC.

A Reuters legfrissebb információja szerint a vizes kalandot szerencsésen túlélt cicákat a parancsnokságra vitték, jól vannak, egészségesek, és a megmentőik gondoskodnak róluk. A Phamonsin Nava 10 névre keresztelt halászhajó kedden gyulladt ki, majd kezdett süllyedni mintegy 13 kilométerre a thaiföldi Ko Adang-szigettől. A hajó legénységének mind a nyolc tagja a hajóról a tengerbe ugrott, akiket egy arra járó halászhajó mentett ki.

A cicák tényleg csak a haditengerészeknek köszönhetik életüket, akiket csak azért hívott ki a mentő halászhajó, hogy emberélet után kutatva átvizsgálhassák a helyszínt. Wichit Pukdeelon, a haditengerészet légi- és partvédelmi részlegének első tisztje azonban kamerájával ráközelített a hajóra, és meglátta az apró macskafejeket, akik egy gerendán egymás mellett kuporogva próbálták túlélni a helyzetet.

A négy bundás és az állatmentő haditengerészek történetéről szóló szerdai Facebook-bejegyzés több mint 2500 hozzászólást kapott, amely mind a matrózokat dícsérte, kiemelve azt, hogy a thai embereknek bizony nagy szíve van.

Címlapfotó: PO1 WICHIT PUKDEELON Facebook via REUTERS

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek