Szeretne holdutazásra indulni? Most egy japán divatmogul fizeti

Yusaku Maezawa japán milliárdos nyolc embert vár, hogy csatlakozzanak hozzá egy Hold körüli utazáson, melyre várhatóan 2023-ban indul Elon Musk SpaceX-járatával. "Szeretném, ha különféle háttérrel rendelkező emberek csatlakoznának" - mondja a Youtube-on posztolt videójában.

Mint mondta, a szerencsés nyertesek utazását ő fizeti a dearMoon névre keresztelt űrmisszió keretében. A pályázóknak két kritériumnak kell megfelelniük: olyan tevékenységet kell folytatniuk, amely "valamilyen módon segít más embereket, és a tágabb társadalomnak is hasznára válik", és "hajlandónak kell lenniük támogatni a csapat többi tagját is, akiknek hasonló törekvéseik vannak" - mondta Maezawa, és mint hozzátette, megvette az összes jegyet, így ez egy privát út lesz.

Maezawa divatmogul és műgyűjtő korábban még művészeket akart meghívni a Starship rakéta útjára, de meggondolta magát, és mostmár szeretne lehetőséget adni a világ bármely tájáról érkező embereknek, hogy csatlakozzanak az utazáshoz - adja hírül a bbc.com.

Az már 2018-ban kiderült, hogy Maezawa lesz az első civil utas, akit a SpaceX holdkörüli útra repít. Azt nem árultak el, mennyibe kerültek a jegyek, Elon Musk csak annyit mondott, "sok pénz volt". A 2023-ra tervezett misszió 1972 óta az első holdutazás lenne. Jelentkezni március 14-ig lehet ezen az űrlapon, bővebb információk a dearmoon.earth oldalon találhatók.

 A címlapkép forrása: Ponciano/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek