Gyönyörű kisfilm kalauzol minket az erdélyi Torockóba

  Az egyik legszebb erdélyi faluról, Torockóról készült kisfilm varázslatos vidékre kalauzolja a kirándulni vágyókat, akik jelenleg nem igazán kelhetnek útra. Debrecenből pedig mindössze 4 óra az út a 250 kilométerrel arrébb lévő meseszép településre – írja a dehir.hu.

  Forrás: Bodka/Wikipedia

  Ám mostanában nem azokat az időket éljük, amikor csak úgy autóba pattanunk, hogy egy hétvégét azon a szép tájon töltsünk el. Pedig Torockót érdemes megnézni, nem véletlenül nevezik a települést Erdély legnyugatibb székely végvárának, és talán egyik legszebb falujának.

  Forrás: Pasztilla aka Attila Terbócs/Wikipedia

  Ha utazni valóságosan nem is tudunk, de tehetünk egy látogatást ezen a vidéken – otthonról, az interneten elérhetővé tett alkotással. Az idén tízéves Magyarság Háza Útikalauz magyaroknak című sorozata egy-egy térséggel ismerteti meg az érdeklődőket történelmen, gasztronómián és kortárs eseményeken keresztül. Az útikalauzban helyi néprajzkutatók, muzeológusok, helytörténészek, kézművesek mutatják be a településük értékeit.

  Forrás: Harrison/Wikipedia

  A Torockót bemutató filmben – amit ide kattintva nézhetnek meg, – többek között Lassel Ágnes, a Torockói Néprajzi Múzeum igazgatója a kalazol el. Nincs félóra ez a kisfilm, de látványos élményekkel ajándékozza meg a nézőt. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!