Nevezetes épületeket nézhet meg piciben az új Mini Erdély-parkban

Új érdekesség fogadja a turistákat az erdélyi Szejkefürdőn: mintegy negyven híres erdélyi épület kicsinyített másának kiállításával nyitott meg szombaton a Mini Erdély-park. A kiállítás folyamatosan bővül majd egy-egy újabb pici épülettel. A Legendárium csapata már arra is keresi a megoldást, hogy télen is nyitva tarthassanak.

Nevezetesség az Erdély Mini ParkbanForrás: Facebook / Legendarium

Egyelőre negyven kis épülettel nyílt meg a park, de szeptemberben már 64 makett színesíti a tárlatot. A tervek szerint jövőre tovább bővül a kiállítás és 102 makett lesz körbejárható, ami azt jelentené, hogy az ország többi részén létező jellegzetes épületek makettjei is helyet kapnának itt.

Bővítik a kikapcsolódási lehetőségeket is

Két héten belül megnyílik az Orbán Balázs Látogatóközpont, a Mini Erdély-park területén pedig egy család- és gyermekbarát Mini Erdély-szálloda is üzembe lép. Amennyiben meg tudják oldani a makettek takarását, védelmét az időjárás viszontagságaitól, akkor a park télen is nyitva lesz.

Ez még nem minden, a parkot összekapcsolják a közeli borvízmúzeummal, a telek alsó részén kiépítik a Székely Minigőzös vasútvonalát, továbbá azt tervezik, hogy bivalyos turistaszekérrel is be lehet majd járni a helyet.

A Mini Erdély-park délelőtt 10 órától este hétig látogatható a hét minden napján. A belépő gyerekeknek és nyugdíjasoknak 8 lejbe, felnőtteknek 15 lejbe kerül, viszont augusztus 15-ig ingyenesen látogathatják meg a parkot azok, akik felmutatnak egy Székelyudvarhely környékén lévő étterem vagy szálláshely által kibocsátott számlát - írja a Maszol.ro hírportál. A Legendárium közösségi oldalán egy ízelítő kis filmet is bemutattak a parkról:

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek