Az angoloknál szárnyalnak a nyári foglalások, ezek a toplistás utazási célpontjaik

Boris Johnson brit miniszterelnök hétfői bejelentése óta – miszerint április 12-től beléphetnek a második korlátozásenyhítési szakaszba, és június 21-től elvileg a kapcsolattartás összes jogi korlátozását fel lehet oldani Angliában, – az emberek tömeges szállásfoglalásba kezdtek. A bejelentéstől számított néhány percen belül a The Rest Easy Group, amely az ország egyik vezető üdülési bérleti piacterét működteti, hatalmas keresletnövekedésről számolt be – írja a devonlive.com.

Az angolok lélekben már csomagolnak - illusztrációForrás: Mikes-Photgraphy/Pixabay

Matt Fox, a Rest Easy Group vezérigazgatója és alapítója szerint: „Az áprilisi foglalásokra irányuló keresések 284 százalékkal szárnyalták túl az előző hetit. A britek nem pazarolnak időt az utazásaik lefoglalására, a legnépszerűbb szállásfoglalási dátum április 12., amit április 16. követ szorosan. Mivel a bejelentés önbizalmat adott az embereknek a nyári utazásaik lefoglalására, a júliusi és augusztusi nyaralásokra vonatkozó keresések is megkétszereződtek az előző héthez képest" – jelentette ki.

Na, és hova indulnának az angolok? Kiderült, hogy Devon és Cornwall a két toplistás megye, ahol a legtöbben szállást foglaltak, de Cumbria, Norfolk és Észak-Yorkshire is népszerű célpontok.

Devon megye lett most az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, nem csoda, hiszen mesés hely, ez itt Ilfracombe település Hillsborough-ból nézveForrás: Arpingstone/Wikipedia

A Salcombe közelében, Portlemouth keleti részén található Gara Rock Hotel korábban azt mondta, hogy a legforgalmasabb évre számítanak, az április és augusztus közötti éjszakai foglalások már 50 százalékkal magasabbak, mint valaha. Jeff Ward, a Gara Rock műveleti igazgatója elmondta: "Minden jel arra mutat, hogy ez lesz a legforgalmasabb év a Gara Rock-i foglalásoknál."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek