Grizzly medve ölt meg egy vadászt Alaszkában

  Grizzly medve ölt meg egy vadászt az alaszkai Wrangell-St. Elias Nemzeti Parkban, a vadász 10 napos jávorszarvas vadászaton volt egy barátjával - adja hírül az abcnews.go.com.

  A Wrangell-St. Elias Nemzeti ParkForrás: skeeze/pixabay.com

  A 40 éve, 1980-ban nyitott parkban először történik ilyen tragikus baleset. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, és milyen sérüléseket szenvedett a vadász, azt viszont igen, hogy senki más nem sérült meg.

  A nemzeti park felhívja a látogatók figyelmét, hogy legyenek óvatosak és körültekintőek azokon a helyeken, ahol medvével találkoznak, és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, vigyenek magukkal medveriasztót, és uzsonnájukat olyan edénybe tegyék, amelyből az állat nem tudja azt kiszagolni.

  A grizzly medve a barna medve Észak-Amerikában honos alfaja. Egy átlagos grizzly közel 400 kilogrammos, marmagassága másfél méter körüli, és ha a hátsó lábaira áll, akár a 3 métert is elérheti. Veszélyes ragadozó, a nála 100–150 kilóval nehezebb bölényekkel is képes végezni. 1975-ben felvették a veszélyeztetett állatfajok vörös listájára, ma már szinte csak nemzeti parkokban fordul elő.

  Grizzly - illusztrációForrás: ArthurTopham/pixabay.com

  A világörökség részét képező Wrangell-St. Az Elias Nemzeti Park a szomszédos Glacier Bay Nemzeti Parkkal és a kanadai a Kluane Nemzeti Parkkal valamint a Tatshenshini-Alsek Tartományi Parkkal együtt a legnagyobb nemzetközi természetvédelni terület, és az Egyesült Államok 16 legmagasabb csúcsa közül kilenc itt található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!