Rendkívül különleges pingvint kapott lencsevégre egy vadfotós

Egy természetfotós olyan fényképet osztott meg, amelyen szerinte egy eddig soha nem látott sárga pingvin látható. A belga Yves Adams 2019 decemberében két hónapos hajóutat vezetett fotósoknak az Atlanti-óceán déli részén, amikor a csoport megállt egy dél-georgiai szigeten, hogy lefényképezzen egy több mint 120 000 királypingvinből álló kolóniát.

Yves Adams gyakran fotóz pingvinkolóniákat de ilyen madarat még soha nem látott korábbanForrás: Yves Adams/Facebook

Mialatt kirakodta a biztonsági felszereléseket és némi ételt vette elő, Adamsnak szokatlan látvány keltette fel a figyelmét: egy élénk sárga tollazatú pingvin. "Soha nem láttam és nem hallottam sárga pingvinről" – mondta a fotós. "A parton körülbelül 120 000 madár volt, és ez volt az egyetlen sárga" – tette hozzá. A fotósok szerencséjére a trópusi kinézetű pingvin a csoporthoz közeli tengerparton landolt, vagyis tökéletes kilátás nyílt rá, a térség pingvin- és fókakolóniái nem akadályozták meg ebben őket.

A madár furcsa színezete a leucizmus nevű, genetikai eredetű állapotnak köszönhető, amely a pigmentáció elvesztését eredményezi. Mint Adams elmondta, az állat sejtjei nem termelnek melanint, így a fekete tollak sárga és krémes színűvé válnak. Az nem derült ki, hogy a teljesen sárga hím egyed különleges tollazata rendkívül vonzóvá vagy inkább taszítóvá teszi-e a madarat a pingvin hölgyek előtt – írja a petapixel.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek