Sir David Attenborough hatalmas jégszobra figyelmeztet a klímaválságra

Ezen a bolygón kevesen tettek többet az éghajlatváltozás pusztító erejének tudatosításáért, mint Sir David Attenborough. Ezt az üzenetet közvetíti Londonban, a Temze déli partján húzódó South Bank városnegyedben egy új műalkotás is, mely a szeretett természettudós kétméter magas jégszobrát ábrázolja.

Noha az éghajlati válság háttérbe szorult a koronavírus-járvány közvetlen aggodalmaival szemben, világunk komoly fenyegetésekkel szembesül a globális felmelegedés, az ökoszisztéma-pusztítás és a szennyezés miatt. Sir Attenborough üzenetére reagálva – miszerint „bolygónk megmentése ma már kommunikációs kihívás" – a természetes energiaitalokat gyártó Tenzing márka úgy döntött, hogy az óriási jégszoborral újra napirendre tűzi ezt a problémát.

A szobor 5 köbméter jégből készült, és azt az Antarktiszi tengerijég-mennyiséget ábrázolja, amely az Egyesült Királyságban élő lakosok kéthetenkénti szén-dioxid-kibocsátása következtében megolvad.

Az üzenet elég világos: mindegyikünknek óriási hatása van a globális éghajlatra anélkül, hogy észrevennénk, és így az általunk végrehajtott életmódbeli változások hatalmas változást is hozhatnak.

A híres természettudós rendkívül jó viszonyt ápol a királyi család tagjaival, akik szintén sokat tesznek a környezetvédelemértForrás: AFP/Peter Byrne

Ha valaki elmegy, hogy megnézze Sir Attenborough jégszobrát a következő sétáján a Temze partján, a lassan olvadó nemzeti kincs látványa remélhetőleg őt és mindenki mást is arra ösztönöz, hogy határozott lépéseket tegyen a klímaváltozás elleni küzdelemben. Ha minden a megszokott módon halad tovább, London éghajlata 2050-re Barcelonáéhoz hasonló lehet – írja a secretldn.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek