Így fog kinézni Manhattan első strandparkja

A New York-iaknak hamarosan el sem kell hagyniuk Manhattant, ha a homokos vízpart élményére várnak, köszönhetően az új szabadstrandnak, amely a Meatpacking negyedben nyílik meg. A fejlesztések a Hudson River Park Trust égisze alatt zajlnaka, a negyedben található Gansevoort-félszigetet érintő nagyobb projekt részeként, az építkezések idén tavasszal kezdődnek - adja hírül a travelandleisure.com.

Forrás: hudsonriverpark.org

Az öt és fél hektáros strand szilárd talajra épül majd, de magában foglal egy vizes területet is, emellett sportpályák, kutyafuttató és kajakozási lehetőség is lesz, csak úszni nem lehet majd a Hudson-folyó megkérdőjelezhető vízminősége miatt. Ettől persze még ugyanúgy lehet élvezni az áradások ellen gátként is szolgáló helyszín hangulatát.

A Gansevoort-félsziget terveit ugyanaz a cég tervezi, amelyik a szintén New York-ban található, egykori vasúti hídon épült High Line-t tervezte. A látványtervek szerint lesznek itt füves domboldalak, fák és napozóágyak, és a szomszédos Whitney Amerikai Művészetek Múzeumával együttműködve egy művészeti installáció is helyet kap. A terület egyébként egészen mostanáig New York-i kukásautók parkolója volt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek