Tegnap visszafogottan zajlott le a Föld legnagyobb show-jának titulált esemény

A koronavírus miatt New Orleans vezetősége betiltotta tegnap a felvonulásokat a város híres Mardi Gras ünnepén, és múlt hét péntektől keddig minden szabadtéri bárt bezáratott. Ezekre az intézkedésekre az előző hétvégén, a híres Bourbon Streeten megfordult, "elfogadhatatlan" tömeg miatt került sor. Ezzel együtt a helyiek közül sokan vállalták, hogy 2021-ben is színessé varázsolják a várost.

Sokan nem sajnálták a dekorációtForrás: AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

A mezítelen mulatságoktól és a vad buliktól hemzsegő karnevált "a Föld legnagyobb show-jának" nevezték el.

Évente megdöbbentő számú, mintegy 1,4 millió ember özönli el a város utcáit, hogy élvezhesse az ottani, ikonikus felvonulásokat és ünnepségeket.

Nos, ez a fajta élmény idén elmaradt, de New Orleans lakosai gondoskodtak arról, hogy a város még mindig színesnek tűnjön azzal, ahogy az otthonaikat feldíszítették. Több mint 3000 ház kapott ünnepi öltözéket.

Felvonulás híján az otthonaikat és a munkahelyeiket díszítették fel a lakókForrás: AFP/2021 Getty Images/Chris Graythen

Az esemény gyökerei egészen 1699-ig nyúlnak vissza, és úgy tartják, hogy hajdanán a nagyböjti időszak kezdetéhez kapcsolódó, keresztény ünnep volt, ám idő közben pucér és kicsapongó eseménnyé átalakult át. A Mardi Grast, amely húshagyó keddet jelent franciául, hagyományosan a nagyböjt kezdete, azaz hamvazószerda előtti napon tartják, New Orleansban azonban ez három hetes, színes és extravagáns jelmezes partivá nőtte ki magát.

Tegnap kis csoportokban vonultak utcára az emberek, itt éppen egy házilag készített járművönForrás: AFP/2021 Getty Images/Jon Cherry

Amióta az első nagyszabású Mardi Gras 1857-ben átgördült New Orleanson, a fesztivált csak 15 alkalommal törölték, többek között olyan események miatt, mint az amerikai polgárháború, a sárga láz kitörése, a két világháború, a spanyolnátha, a koreai háború vagy az 1979-es rendőri sztrájk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek