Ez a Madeirán található város mindent megtesz a digitális nomádokért

Ahogyan egyre több dolgozó előtt nyílik meg a távmunka lehetősége, úgy egyre több ország próbálja településeire vonzani a digitális nomádokat különböző szolgáltatásokkal és vízumokkal. Most Portugálisa is beállt a sorba, de még egy lépéssel tovább is ment. A Madeirán található Ponta do Sol városába, amely mindössze 8200 lakosnak ad otthont, most 100 távmunkást csábítanának a Digital Nomads Madeira elnevezésű projekt keretében - adja hírül a travelandleisure.com.

Ponta do SolForrás: Paul Mannix/commons.wikimedia.org

A projekt első fázisa február 1-től június 30-ig tart. Ez alatt az idő alatt a résztvevőknek ingyen biztosítanak munkára alkalmas helyet asztallal, székkel, hozzáférést biztosítanak a Slack közösséghez és ingyenes internettel 8 és 22 óra között a John dos Passos Kulturális Központban. Szerveznek emellett különböző szórakoztató tevékenységeket, amelyek segítik a digitális nomádok és a helyiek közötti kapcsolatteremtést.

A projekt a madeirai regionális kormány, a Startup Madeira és Gonçalo Hall digitális nomád közös kezdeményezése. Mint Hall elmondta, különböző helyi vállalkozásokkal kötöttek partnerséget, például ingatlan- és autókölcsönzőkkel, hogy a digitális nomádok és a helyiek egyaránt profitálhassanak a kezdeményezés pozitív hatásaiból.

Ha az első fázis sikeres lesz, akkor remélik, hogy a folytatásra is sor kerülhet Madeirán, és mellette akár Portugália több vidéki térségében. A programon bárki részt vehet, aki vállalja, hogy legalább egy hónapot tölt Ponta do Sol-ban. További információk a kezdeményezés weboldalán olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek