Megbénította a hóvihar Hollandia és Németország közlekedését

  A Darcy névre keresztelt hóvihar erős széllel és nagy mennyiségű hóval érkezett meg Nyugat-Európába komoly fagyokat is hozva. Elsőként Hollandiába érkezett meg, ahova 10 éve nem látott, átlagosan 10 centi körüli hómennyiséget szórt, de egyes helyeken a hóvastagság a 30 centiméter is meghaladta. Ehhez jött a hirtelen hőmérséklet esés, legalább -5°C-ra.

  Korcsolyapályává alakult AmszterdamForrás: Hans Lucas via AFP/William Lounsbury

  A havazás és a fagy rányomta a bélyegét a közlekedésre is: leállt az eindhoveni reptér, és az amsterdami Schipholon is sok járatot kellett törölni, a felszálló gépek is késtek. A vonatközlekedés is súlyos hátrányokat szenvedett, a nemzetközi vonalakon leállt a forgalom. Több autópályát le kellett zárni, mivel azok olyan mértékben jegesedtek le, hogy a közlekedés életveszélyes lett volna.

  Németország is kapott havat és jeget rendesen, az itteni közlekedés is megsínylette Darcy érkezését. A sűrű hóesésben Hamburg és Hannover városi közlekedése is elesett. Észak-Rajna-Vesztfáliában mindenhol gondokat okozott a havazás, több száz autóbalesetet regisztráltak a csúszós utak miatt. A hóvihar pedig halad tovább, London és Anglia keleti része felé, ahol szintén rengeteg hóra és nagy közlekedési káoszra számítanak a szakemberek - derül ki a koponyeg.hu cikkéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!