Így méri Lisszabon a klímaváltozás hatásait

  Lisszaboni megkapta az Európai Gazdasági Térség támogatását, amelynek segítségével digitális meteorológiai rendszert telepítenek a metropoliszt alkotó 18 önkormányzat területére. A Clima.aml nevű projekt 9 városi mikro-mérőrendszert és egy szabadon hozzáférhető online platformot is tartalmaz, amely elemzi az adatokat, így folyamatosan figyelemmel kísérhetők az időjárási mintázatok, és azok hatása az ott élőkre - derül ki a themayor.eu cikkéből.

  LisszabonForrás: Pusteblume55/commons.wikimedia.org

  Ez az időjárási projekt öt lépést foglal magában, amely mintaként szolgálhat a klímaváltozás jobb megértéséhez. Az első lépés az említett rendszer telepítése, melyet a meteorológiai jelenségek tanulmányozása követ, mint a hő- és hideghullámok, az özönvízszerű esőzések és árvizek, és megvizsgálják majd mindezek lehetséges okait és hatásait is.

  A harmadik lépésben a város hőszigeteit tanulmányozzák a nyári melegben, hogy megoldásokat találjanak arra, hogyan lehet csökkenteni ezek hatását. A negyedik az intézményi együttműködés és a nemzetközi eszmecsere, melynek során a portugál és norvég önkormányzatok osztják meg egymással a bevált gyakorlataikat. Végül partnerséget alakítanak ki az oktatási intézményekkel is, hogy növeljék az éghajlatváltozással és a fenntartható életmóddal kapcsolatos tudatosságot.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!