Így ellenőrizhetik az Airbnb szállásadók a vendégek Covid-státuszát

Az "Egészségbiztonsági igazolás" egy olyan eszköz lesz az Airbnb-n, mellyel a szállásadók igazolást kérhetnek majd a vendégeiktől arról, hogy azoknak nincsenek COVID-19-tüneteik, és tudomásuk szerint nem fertőzöttek - adja hírül az insider.com.

Forrás: pasja1000/pixabay.com

Később talán a teszteléshez és az oltáshoz kapcsolódó részekkel is bővülhet az igazolás, ha azok szélesebb körben elterjednek, és a hivatalos utazási protokollok is előírják őket. Az Airbnb jelenleg az amerikai Betegségmegelőzési és -kezelési Központ és az Egészségügyi Világszervezet útmutatásainak megfelelően fejleszti a dokumentumot, azt, hogy mikortól lehet hozzáférni a nyomtatványhoz, még nem jelentették be.

Nem ez az első olyan kezdeményezés, amelyet az Airbnb a biztonsághoz kapcsolódóan hívott életre. Tavasszal útjára indították azt az ötletet, hogy kiemelést kapnak azok a szálláshelyek, melyek végrehajtanak egy ötlépéses takarítási folyamatot. A program kezdetben önkéntes volt, azután kötelező lett. 

Az Airbnb-nek van egy olyan irányelve is, amely szerint a vendégeknek nem szabad igénybe venniük a szállást, ha megfertőződtek, tüneteket mutatnak vagy esélyes, hogy megfertőződhettek. Ha egy vendég nem sokkal a bejelentkezés előtt betegszik meg, visszakaphatja a szállás teljes árát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek