Ez a cipzár kinézetű hajó úgy hasít a vízen, mintha szétnyitná a folyót

Aki tegnap Tokióban a Sumida folyót átszelő Azumabashi és Sakurabashi hidak közötti partszakaszon sétálgatott, egy szokatlan formájú tárgyat láthatott a vízen haladni. Yasuhiro Suzuki, japán művész cipzár formájú hajója úgy néz ki, mintha szétnyitná Tokió Sumida folyóját. Ahogy a hajó hasít, a hullámok úgy választják ketté a folyót. Az Opening the River címet viselő szabadtéri installáció a DESIGNART Tokyo 2020 projekt része.

Suzukinak – aki egyszerű, használati tárgyakból merít ihletet – a szokatlan formájú hajó ötlete akkor pattant ki a fejéből, amikor egy repülőgép ablakából lenézett a Tokiói-öbölre. Megfigyelte az alatta vízen közlekedő hajókat, és arra gondolt, hogy úgy néznek ki, mintha szétválasztanák a vizet, éppen úgy, ahogy egy cipzár szétnyit egy kabátot. Úgy döntött, hogy látomását tovább viszi, és létrehozta a 9 méter hosszú hajót, ami pontosan úgy néz ki, mint egy felnagyított cipzár.

Mintha egy óriási cipzár úszna a vizenForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Miho Ikeya

A Sumida folyó eredetileg a Musashi és Shimousa ősi tartományai közötti határvonal volt, így a cipzáras hajó vizuálisan megjeleníti ezt a megosztottságot is – írja a mymodernmet.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek