Tajvanon 8 hónap után először halt meg valaki koronavírusban

Tajvanon május óta először követelt halálos áldozatot a koronavírus egy 80-as éveiben járó, más egészségügyi problémákkal is küzdő nő személyében. A fertőzés egy kórházi gócponthoz kapcsolódik - adja hírül a reuters.com.

Orvosok és páciens a taoyuani kórházbanForrás: NurPhoto via AFP/Ceng Shou Yi

Tajvannak gyors és hatékony lépésekkel eddig sikerült visszaszorítania a vírust, összesen 909 esetet regisztráltak, többségében olyan embereknél, akik külföldön kapták el a betegséget. Január eleje óta 19 ember fertőződött meg a taoyuani kórházban. A mostani elhunyttal együtt a tajvani halálesetek száma nyolcra emelkedett.

Az áldozat veseproblémákkal és cukorbetegséggel küzdött, először magas láz jelentkezett nála, ezt követően bizonyult pozitívnak a tesztje. A nő egy háztartásban élt az egyik nővérrel, aki a kórházban dolgozott és szintén megfertőződött.

A kórházi járvány megfékezésének érdekében több mint 4000 embert helyeztek karanténba, emellett országosan lemondták a februárban egy héten át tartó holdújévhez kapcsolódó, nagyszabású nyilvános rendezvényeket. Tajvan esetszáma mindezzel együtt továbbra is alacsony a világ számos országához képest. Jelenleg 78 embert kezelnek kórházban. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek