Ezek a városok lehetnek a digitális nomádok legjobb úti céljai idén

A Big 7 Travel magazin összeállította azoknak a városoknak a listáját, amelyek 2021-ben várhatóan a legjobb úti céljai lehetnek a digitális nomádoknak. Az értékelés kritériumai magukban foglalják a megfizethetőséget, az internet-hozzáférést, valamint olyan további szolgáltatásokat, mint a speciális vízumok, a co-working irodákat, és az expat közösségeket - adja hírül a themayor.eu.

TallinnForrás: falco/pixabay.com

A lista élére az észt főváros, Tallinn került, elsősorban távmunkás vízuma miatt, de emellett általában is virágzik itt a digitális gazdaság, és zökkenőmentes az internet-hozzáférés. A közszolgáltatások 99 százaléka a nap 24 órájában, minden nap elérhető. Szintén előnynek számítanak a viszonylag alacsony megélhetési költségek, a belvárosban már havi 150 ezer forint körül lehet lakást bérelni (mintegy 411 EUR). Végül, de nem utolsósorban, a fővárosnak olyan különleges bája van, mintha az ember egy balti mesébe csöppenne. Mivel a város nem túl nagy, nem kell sok időt tölteni a városon belüli utazással sem, bárhová is szeretnénk eljutni. 

A lista második helyére Tbiliszi került, ahol szintén elérhető a digitálisnomád-vízum, a harmadik helyen pedig Belgrádot találjuk. Összesen 11 európai úti cél került az 50-es listára, az említettek mellett Berlin (6.), Ljublijana (10.), Thesszaloniki (16.), Málta (17.), Vilnius (18.), Krakkó (21.), Porto (31.), Madrid (32.), Budapest (38.), Lisszabon (46.) és Prága (47.). A teljes lista a magazin oldalán látható.

Az első tíz helyezett:

1. Tallinn, Észtország

2. Tbiliszi, Grúzia

3. Belgrád, Szerbia

4. Bali, Indonézia

5. Chiang Mai, Thaiföld

6. Berlin, Németország

7. Szingapúr

8. Buenos Aires, Argentína

9. Hanoi, Vietnám

10. Ljubljana, Szlovénia

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek